8-14 Mart Tuz Haftası
18 Mart 2021

Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi’ ne göre; aşırı tuz (sodyum) tüketimi; kardiyovasküler hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, inme, osteoporoz ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olabilmektedir. Tuz tüketimi 5 gramı (1 tepeleme çay kaşığı veya 1 silme tatlı kaşığı)  aşmamalıdır. Tüketilen tuz iyotlu olmalıdır. Bu sebeple halk sağlığını korumak ve tuz  tüketiminin önerilen seviyelere düşürülmesi için 8-14 Mart  ‘Dünya Tuza Dikkat Haftası’ olarak belirlenmiştir. Hastanemizde de bu amaçla fazla tuz tüketiminin sağlığımız için kötü etkilerine yönelik toplumda farkındalık oluşturması, bilinç sağlanması ve aşırı tuz tüketiminin önlenmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. #DünyaTuzaDikkatHaftası  #DahaFazlaLezzetDahaAzTuz

WhatsApp Image 2021-03-17 at 09.46.14 (3).jpeg
WhatsApp Image 2021-03-17 at 09.46.15 (2).jpeg
WhatsApp Image 2021-03-17 at 09.46.12 (2).jpeg