Sağlık Bakanlığı
Türkiye Beslenme Rehberi’ ne göre; aşırı tuz (sodyum) tüketimi; kardiyovasküler
hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, inme, osteoporoz ve bazı
kanser türlerinin oluşmasına neden olabilmektedir. Tuz tüketimi 5 gramı (1
tepeleme çay kaşığı veya 1 silme tatlı kaşığı) aşmamalıdır.
Tüketilen tuz iyotlu olmalıdır. Bu sebeple halk sağlığını korumak ve tuz tüketiminin önerilen seviyelere düşürülmesi
için 8-14 Mart ‘Dünya Tuza Dikkat
Haftası’ olarak belirlenmiştir. Hastanemizde de bu amaçla fazla tuz tüketiminin
sağlığımız için kötü etkilerine yönelik toplumda farkındalık oluşturması,
bilinç sağlanması ve aşırı tuz tüketiminin önlenmesi amacıyla çeşitli
etkinlikler düzenlenmiştir. #DünyaTuzaDikkatHaftası #DahaFazlaLezzetDahaAzTuz